Vasics drömmål blev pris – han gjorde årets mål i division 2

Efter att Huddinge IF:s Nikola Vasic ”cyklade” in två drömmål i två raka matcher utökades Unibet 2:an, tävlingen som hyllat de bästa spelarna i division 2 sedan 2003, med ytterligare ett pris – årets drömmål. Sju finalister valdes ut men Huddingeanfallarens konstspark mot Aspudden Tellus tog hem segern. Priset för Årets drömmål i division 2 går till Nikola Vasic, Huddinge IF.

Priset instiftades den sjunde oktober och landets division 2-klubbar fick möjligheten att nominera sin spelare via Unibet 2:ans hemsida. Det enda kravet var att målet skulle ha gjorts under årets säsong och att det fanns video-bevis.

– Det var inget lätt beslut, alla sju finalisterna är fantastiska mål. Men Vasics är ändå i en klass för sig, det är svårt att inte tänka på Van Basten när man ser det, en klockren kopia av hans mål i Ajax 1986, säger Glenn Hysén, som varit med och utsett vinnaren.

De sju finalisterna, förutom Nikola Vasic, var Eddy Prugh, Josh Bragg och Peter Gitselov, alla från Bodens BK FF, Simon Schullström, Karlstad BK, Paul Chamoun, Smedby AIS och Pedram Talebi, Gunnilse IS.

– Gensvaret har varit fantastiskt, vi kunde inte drömma om att vi skulle få in så många otroligt snygga mål med så kort varsel. Tittar man på de som inte vann förstår man också vilken kvalitet det finns i division 2. Simon Schullströms frispark är ju något i hästväg och Peter Gitselovs slängnick är ett riktigt konststycke, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Förutom äran får Nikola Vasic 15 000 kronor, varav 10 000 kronor går till Huddinge IF.

– Det känns fantastiskt kul att få vinna! Det var ju inga dåliga mål bland de nominerade så jag är jäkligt glad att mitt fångades på film. Framförallt känns det bra att Huddinge IF får merparten av prispengarna, säger Nikola Vasic, Huddinge IF.

För mer information och kommentarer, vänligen kontakta:
Jonas Nilsson, pressansvarig Unibet Sverige, 070-293 23 45, jonas.nilsson@unibet.com

Alla sju finalister i Årets drömmål finns samlade här: http://www.unibettvaan.se/arets-drommal/.

De är Sveriges bästa division 2-spelare 2016

Idag kan Unibet presentera årets vinnare av Unibet 2:an. Spelarna har röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare. 2016 års vinnare är: Sebastian Halle, FK Karlskrona, Adnan Gerzic, FC Rosengård, Emil Skogh, BKV Norrtälje samt Marcus Hägg, Sandviken IF.

För fjortonde året i rad koras Sveriges fyra bästa spelare i fotbollens division 2-serier. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som utmärkt sig extra i division 2 den gångna säsongen.

Priset för årets bästa målvakt går i år till FK Karlskronas Sebastian Halle.

– Division 2 kryllar av duktiga målvakter, men sett till hela säsongen har Sebastian Halle varit bäst. Sebastians trygga och stabila spel är en starkt bidragande orsak till FK Karlskronas avancemang till division 1. Det kommer bli spännande att följa Sebastian högre upp i seriesystemet, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Årets bästa back heter Adnan Gerzic och spelar i FC Rosengård. 

– Adnan har under hela säsongen varit en nyckelspelare för FC Rosengård. Han är en modern back med fina uppspelsfötter och ett gediget positionsspel. Adnans ledaregenskaper har varit otroligt värdefulla för FC Rosengårds starka försvar och det ska bli väldigt intressant att följa honom under kvalet till division 1, säger Jonas Nilsson. 

BKV Norrtäljes Emil Skogh röstades fram som årets bästa mittfältare. 

– Emil är en fysiskt stark genombrottsspelare som i år varit enorm på BKV Norrtäljes mittfält. Den förre vänsterbacken har verkligen hittat rätt i sin nya position och tog hem skytteligan i division 2 Norra Svealand överlägset. Klubbar högre upp i seriesystemet har redan visat sitt intresse och Emils telefon lär gå fortsatt varm under vinteruppehållet, säger Jonas Nilsson

Årets bästa anfallare blev Marcus Hägg från Sandviken IF.

– Anrika Sandviken IF letade efter en anfallare och fick en skyttekung. Marcus har fullkomligt öst in mål och tog inte bara hem skytteligan i division 2 Norrland, han gjorde också flest mål av samtliga spelare i division 2. Den djupledslöpande anfallaren har inte bara varit effektiv framför mål, han har med sin kraftfulla fysik också varit tongivande i det öppna spelet, säger Jonas Nilsson.

Förutom äran vinner Sveriges bästa spelare i division 2, 15 000 kr var, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut över 800 000 kronor till landets division 2-föreningar. 

Bästa division 2-spelare i Sverige år 2016 är:

Bästa målvakt: Sebastian Halle, FK Karlskrona, Södra Götaland
Bästa back: Adnan Gerzic, FC Rosengård, Södra Götaland
Bästa mittfältare: Emil Skogh, BKV Norrtälje, Norra Svealand
Bästa anfallare: Marcus Hägg, Sandviken IF, Norrland

För mer information, vänligen kontakta:
Jonas Nilsson, pressansvarig Unibet Sverige, 070-293 23 45, jonas.nilsson@unibet.com

De är Södra Götalands bästa spelare i division 2

Sebastian Halle, FK Karlskrona, Anton Dahlström, FK Karlskrona och Mohamed Ramadan och Adnan Gerzic, båda från FC Rosengård, har röstats fram till Södra Götalands bästa division 2-spelare. De tävlar nu om att vinna Unibet 2:an och bli utsedda till Sveriges bästa spelare i division 2.

För fjortonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som har utmärkt sig extra i division 2 under den gångna säsongen. Spelarna röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare.

Adnan Gerzic, som kom ”hem” till FC Rosengård efter ett år i Prespa Birlik, har för andra året i rad utsetts till årets back i division 2 Södra Götaland. Adnan har varit en viktig pusselbit i hårt satsande FC Rosengård.

– Adnan har i två raka säsonger varit dominant bland försvararna i division 2 Södra Götaland och utflykten till Prespa Birlik ser bara ut att ha utvecklat honom ytterligare. Han har definitivt varit en bidragande orsak till att Rosengård släppt in minst mål i serien fram till sista omgången, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Mohamed Ramadan, FC Rosengård blev utsedd till seriens bästa anfallare och FK Karlskronas Sebastian Halle får utmärkelsen årets målvakt i division 2 Södra Götaland. Sebastian har hållit nollan i nio matcher och han har varit en bidragande orsak till att Karlskrona leder serien inför sista omgången.

– Division 2 Södra Götaland har flera bra målvakter men Sebastian Halle har varit en viktig kugge i Karlskronas framfart under säsongen. Det ska bli spännande att fortsätta följa Sebastian och förhoppningsvis får vi se honom ännu högre upp i divisionerna i framtiden, säger Jonas Nilsson.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses senare i oktober. Förutom äran vinner Sveriges bästa division 2-spelare, målvakt, back, mittfältare och anfallare, 15 000 kr var, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut över 800 000 kronor till landets division 2-föreningar.

Södra Götalands bästa division 2-spelare 2016 är:
Bästa målvakt:
Sebastian Halle, FK Karlskrona
Bästa back: Adnan Gerzic, FC Rosengård
Bästa mittfältare: Anton Dahlström, FK Karlskrona
Bästa anfallare: Mohamed Ramadan, FC Rosengård

De är Västra Götalands bästa spelare i division 2

Per Gulda, IS Halmia, Emil Åberg, Eskilsminne IF, Nicolas Sharro och Simon Guli, bägge från Assyriska BK, har röstats fram som Västra Götalands bästa division 2-spelare. De tävlar nu om att vinna Unibet 2:an och bli utsedda till Sveriges bästa spelare i division 2.

För fjortonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de har som utmärkt sig extra i division 2 under den gångna säsongen. Spelarna röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare.

Efter förra årets sjundeplats i serien har Assyriska BK redan säkrat seriesegern. Målvakten Nicolas Sharro, som kom från Angered United inför säsongen, har varit viktig del i framgången.

– Nicolas Sharro är en rutinerad målvakt som spelat i både pojk- och juniorlandslaget. Han är fostrad i Elfsborg och var ju faktiskt med i truppen som vann SM-guld 2006. Han har verkligen levererat den stabiliteten som Assyriska BK behövde för att revanschera förra årets mellan-säsong. Sharro hör hemma högre upp i seriesystemet och det ska bli spännande att följa honom i division 1 nästa år, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Eskilsminne IF tampas med tre andra lag om andraplatsen och därmed kvalspel till division 1. Lagets anfallare Emil Åberg, som blivit utsedd till årets anfallare i division 2 Västra Götaland, kan samtidigt säkra vinsten i skytteligan. Han leder just nu med tre mål före Lindome GIF:s Robin Eriksson.

– Emil har varit en notorisk målskytt och har dessutom visat sig vara säkerheten själv från straffpunkten med hela sex straffmål. Han har gjort mer än hälften av lagets mål och varit en viktig del i att Eskilsminne IF kan spela till sig en kvalplats till Division 1. Jag blir inte förvånad om Emil, som ju är fostrad i Helsingborgs IF, får anbud från lag ännu högre upp i seriesystemet, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses senare i oktober. Förutom äran vinner Sveriges bästa division 2-spelare, målvakt, back, mittfältare och anfallare, 15 000 kr var, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut över 800 000 kronor till landets division 2-föreningar.

Västra Götalands bästa division 2-spelare 2016 är:
Bästa målvakt: Nicolas Sharro, Assyriska BK
Bästa back: Per Gulda, IS Halmia
Bästa mittfältare: Simon Guli, Assyriska BK
Bästa anfallare: Emil Åberg, Eskilsminne IF

 

De är Södra Svealands bästa spelare i division 2

 

Emil Fritzell, Eskilstuna City FK, Gabriel Bulut från Linköping City, Tobias Gündüz och Stefan Ostojic, båda från Arameisk Syrianska IF, har röstats fram till Södra Svealands bästa division 2-spelare. De tävlar nu om att vinna Unibet 2:an och bli utsedda till Sveriges bästa spelare i division 2.

För fjortonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som har utmärkt sig extra i division 2 under den gångna säsongen. Spelarna röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare. 

Arameisk Syrianska IF är serieledare och tar med stor sannolikhet klivet upp till division 1. Något som är helt klart är att Tobias Gündüz, och Stefan Ostojic från Arameisk Syrianska IF har blivit utsedda till årets bästa back och mittfältare i division 2 Södra Svealand.

– Arameisk Syrianska IF hittade en riktig guldklimp i backen Tobias Gündüz som värvades inför säsongen. Han har varit en nyckelfigur i försvaret och bidragit med kämpaglöd och sin uppoffrande spelstil. Mittfältaren Stefan Ostojic, lagets skyttekung, har däremot varit med laget under längre tid och visar hur han tar nya steg i sin utveckling varje år, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet. 

Bästa anfallare i division 2 Södra Svealand blev Emil Fritzell från Eskilstuna City FK som leder skytteligan i serien. Han håller även på att slå det gamla klubbrekordet på 31 mål under en säsong som han nu delar Ingvar "Tjotta" Olsson som nådde noteringen i slutet av 1940-talet.

 – Emil Fritzell har verkligen legat i under säsongen och det ska mycket till om han inte tar hem skytteligan. Det blir spännande att se om målformen håller i sig till säsongens sista match mot Södertälje där han verkligen kan säkra titeln som seriens skyttekung, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses senare i oktober. Förutom äran vinner Sveriges bästa division 2-spelare, målvakt, back, mittfältare och anfallare, 15 000 kr var, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut över 800 000 kronor till landets division 2-föreningar.

Södra Svealands bästa division 2-spelare 2016 är:
Bästa målvakt: Gabriel Bulut, Linköping City
Bästa back: Tobias Gündüz, Arameisk-Syrianska IF
Bästa mittfältare: Stefan Ostojic, Arameisk Syrianska IF
Bästa anfallare: Emil Fritzell, Eskilstuna City FK

De är Norrlands bästa spelare i division 2

Niclas Larsson, Hudiksvalls FF, Olof Mård, John Junior Igbarumah och Marcus Hägg, alla från Sandvikens IF, har röstats fram till Norrlands bästa division 2-spelare. De tävlar nu om att vinna Unibet 2:an och bli utsedda till Sveriges bästa spelare i division 2.
För fjortonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som har utmärkt sig extra i division 2 under den gångna säsongen. Spelarna röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare.

Hudiksvalls FF:s lagkapten och sista utpost Niclas Larsson har hållit nollan i 12 matcher och laget har inför den sista omgången bara släppt in 17 mål på 25 matcher, vilket är minst av alla lag i serien. Det här är andra gången som Niclas Larsson tar hem utmärkelsen årets målvakt i Division 2 Norrland. 2014 var Niclas med och tävlade om att bli Sveriges bästa målvakt i division 2, men fick då se sig besegrad av Simon Lundgren, Akropolis IF. Det återstår att se om Niclas ska lyckas dra det längsta strået i år.

– Niclas Larsson har varit en av de bästa målvakterna i division 2 under flera säsonger och har ända sedan han kom till HuFF från GIF Sundsvall 2012 varit en nyckelspelare. Även om laget har blivit lite av den eviga tvåan så är man ett stabilt topplag och Niclas, som hållit nollan 12 gånger i år, är definitivt en av anledningarna till att Hudiksvall alltid är med och slåss om seriesegern, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Anfallaren Marcus Hägg, som anslöt till Sandviken från Västerås inför säsongen, har levererat starkt och med sina 31 mål leder han seriens skytteliga.

– Marcus Hägg har blivit precis den pålitliga målskytten som Sandviken ville ha, hans målsnitt är fantastiskt och det ska bli spännande att se honom i division 1 nästa år. Men det är inte omöjligt att han spelar ännu högre upp i seriesystemet, jag skulle inte bli förvånad om han åtminstone får visa upp sig för en Superettan-klubb inför nästa säsong, säger Jonas Nilsson.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses senare i oktober. Förutom äran vinner Sveriges bästa division 2-spelare, målvakt, back, mittfältare och anfallare, 15 000 kr var, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut över 800 000 kronor till landets division 2-föreningar.

Norrlands bästa division 2-spelare 2016 är:

Bästa målvakt: Niclas Larsson, Hudiksvalls FF
Bästa back: Olof Mård, Sandvikens IF
Bästa mittfältare: John Junior Igbarumah, Sandvikens IF
Bästa anfallare: Marcus Hägg, Sandvikens IF

 

 

De är Norra Svealands bästa spelare i division 2

Carl Klinton, Skiljebo SK, Mikael Thorstensson, Sollentuna FK, Anton Hermansson och Emil Skogh, bägge från BKV Norrtälje, har röstats fram som Norra Svealands bästa division 2-spelare. De tävlar nu om att vinna Unibet 2:an och bli utsedda till Sveriges bästa spelare i division 2.

För fjortonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som har utmärkt sig extra i division 2 under den gångna säsongen. Spelarna röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare.

Med sina 25 mål har BKV Norrtäljes mittfältare Emil Skogh briljerat under säsongen och leder skytteligan. Emils ena mål mot Syrianska Kerburan har även blivit nominerat i Unibet 2:ans extrainsatta pris för Årets drömmål.

– BKV Norrtälje missade visserligen sina chanser att kvala till Division 1, men Emil har under hela säsongen visat sig vara ovärderlig för laget. Det är imponerande att en mittfältare ser ut att ta hem skytteligan med råge. Samtidigt är det svårt att vara förvånad efter att ha sett Emils insats i matchen mot Syrianska, där han bland annat gjorde ett riktigt drömmål med fel fot, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

En annan spelare som lyfts fram lite av extra av juryn är anfallaren Mikael Thorstensson i serievinnande Sollentuna FK.

– Mikael Thorstensson har varit en nyckelspelare under säsongen och det märks att han har ett förflutet i de högre divisionerna. Det ska bli spännande att följa den spelande klubbchefen i division 1, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses senare i oktober. Förutom äran vinner Sveriges bästa division 2-spelare, målvakt, back, mittfältare och anfallare, 15 000 kr var, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut över 800 000 kronor till landets division 2-föreningar.

Norra Svealands bästa division 2-spelare 2016 är:

Bästa målvakt: Anton Hermansson, BKV Norrtälje
Bästa back: Carl Klinton, Skiljebo SK,
Bästa mittfältare: Emil Skogh, BKV Norrtälje
Bästa anfallare: Mikael Thorstensson, Sollentuna FK

 

De är Norra Götalands bästa spelare i division 2

Kristoffer Hedlund, Karlstad BK, Fredrik Brändén, IFK Uddevalla, samt Gustav Karlsson och Sargon Abraham, båda från Skövde AIK, har röstats fram till Norra Götalands bästa division 2-spelare. De tävlar nu om att vinna Unibet 2:an och bli utsedda till Sveriges bästa spelare i division 2.

För fjortonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som har utmärkt sig extra i division 2 under den gångna säsongen. Spelarna röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare.

Skövde AIK:s Sargon Abraham, som även är en av nyckelspelarna i det svenska futsal-landslaget, tar hem utmärkelsen som årets anfallare i division 2 Norra Götaland. Sargon har gjort 19 mål och varit en bidragande orsak till att Skövde AIK lyckades säkra seriesegern.

– Sargon är en riktig tekniker och vi har fått in mängder med lovord från de som har röstat. Det var inte det minsta förvånande att läsa att han har varit i kontakt med Superettan-klubbar redan innan säsongen drog igång och det ska bli spännande att se honom högre upp i divisionerna framöver, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Årets bästa målvakt i division 2 Norra Götaland är Karlstad BK:s Kristoffer Hedlund. Hedlund har varit en viktig kugge i Karlstad som, trots sin placering, släppt in minst mål i serien med en match kvar.

– Norra Götaland är en serie med flera bra målvakter men Kristoffer Hedlund har hållit nollan i åtta matcher och har med sin rutin och sitt stabila spel varit en bidragande orsak till att Karlstad släppt in minst mål i serien. Det är också extra roligt att flera vittnar om att Kristoffers karismatiska stil och ledaregenskaper är viktiga för laget även utanför planen, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses senare i oktober. Förutom äran vinner Sveriges bästa division 2-spelare, målvakt, back, mittfältare och anfallare, 15 000 kr var, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut över 800 000 kronor till landets division 2-föreningar..

Norra Götalands bästa division 2-spelare 2016 är:
Bästa målvakt: Kristofer Hedlund, Karlstad BK
Bästa back: Fredrik Brändén, IFK Uddevalla
Bästa mittfältare: Gustav Karlsson, Skövde AIK
Bästa anfallare: Sargon Abraham, Skövde AIK

De är 2016 års nominerade till årets bästa spelare i division 2

Idag kan Unibet presentera de som nominerats till att få utmärkelsen årets bästa spelare i division 2. Bakom nomineringarna står lokala fotbollsjournalister, bloggar, föreningar och tränare. 

För fjortonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som utmärkt sig extra i division 2 den gångna säsongen.

Gensvaret från journalister, bloggare, föreningar och tränare har varit stort även denna upplaga och hundratals spelare har lyfts fram som värdiga vinnare.

– För fjortonde året i rad hyllar vi alla stjärnorna i division 2. Serien visar återigen att den är full av talanger och spelare att räkna med. Det kommer bli en tuff match för årets nominerade, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet. 

I denna första fas är tre spelare per position i varje division 2-serie nominerade. Nästa steg i tävlingen är att utse säsongens bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare i varje serie.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses senare i oktober. Förutom äran vinner bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare 15 000 kr var, där 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut över 800 000 kronor till landets division 2-föreningar.

De nominerade spelarna i division 2 Norrland är

Bästa målvakt:
Andrew Mills, Friska Viljor FC, Simon Elgh, Söderhamns FF, Niclas Larsson, Hudiksvall FF

Bästa back: 
Christoffer Ericson, Hudiksvall FF, Jacob Stephenson, Skellefteå FF, Olof Mård, Sandvikens IF

Bästa mittfältare:
John Junior Igbarumah, Sandvikens IF, Edward Prugh, Bodens BK FF, Philip Olofsson, IFK Timrå

Bästa anfallare: 
Marcus Hägg, Sandvikens IF, Per Lööf, Hudiksvall FF, Andreas Marklund, Morön BK

De nominerade spelarna i division 2 Norra Svealand är: 

Bästa målvakt:
Anton Hermansson, BKV Norrtälje, Kjell Jönsson, Sundbyberg IK, Jonas Olsson, Sollentuna FK

Bästa back:
Carl Klinton, Skiljebo SK, Viktor Eriksson, Sollentuna FK, Sean Sabetkar, Karlbergs BK

Bästa mittfältare: 
Emil Skogh, BKV Norrtälje, Mathias Karelius Karlbergs BK, Robert Mambo Mumba, FC Gute

Bästa anfallare:
Andreas Bellander, Norrtälje BKV, Mikael Thorstensson, Sollentuna FK, Modou Gassama, Karlbergs BK

De nominerade spelarna i division 2 Södra Svealand är: 

Bästa målvakt: 
Gabriel Asso, Arameisk Syrianska IF, William Eskelinen, Aspudden- Tellus, Gabriel Bulut, Linköping City

Bästa back: 
Patrik Johansson, Linköping City, Edier Frejd, Eskilstuna City FK, Tobias Gündüz, Arameisk-Syrianska IF

Bästa mittfältare: 
Stefan Ostojic, Arameisk Syrianska IF, Edward Owusu, Huddinge IF, Cristian Gonzalez, Arameisk Syrianska IF

Bästa anfallare: 
Emil Fritzell, Eskilstuna City FK, Haris Sijaric, Smedby AIS, Esat Jashari, Motala AIF

De nominerade spelarna i division 2 Norra Götaland är: 

Bästa målvakt: 
Markus Fröjd, Skövde AIK, Kristofer Hedlund, Karlstad BK, Michael Källehult, Skoftebyn IF

Bästa back: 
Andreas Uusitalo, Skövde AIK, Stefan Zarkovic, Karlstad BK, Fredrik Brändén, IFK Uddevalla

Bästa mittfältare: Gustav Karlsson, Skövde AIK, Andelo Vekic, Vänersborgs FK, Imer Beqiri, IFK Uddevalla

Bästa anfallare: 
Sargon Abraham, Skövde AIK, Valon Gashi, Vänersborgs FK, Mahmoud Abed- Al- Mouti, IFK Uddevalla

De nominerade spelarna i division 2 Västra Götaland är

Bästa målvakt: 
Nicolas Sharro, Assyriska BK, Kalle Joelsson, Helsingborg IF Akademi, Malte Påhlsson, IS Halmia

Bästa back:
Per Gulda, IS Halmia, Oscar Fritzon, Dalstorps IF, Christian Magnusson, Dalstorps IF

Bästa mittfältare: 
Simon Guli, Assyriska BK, Bbakka Alexis David, Tenhults IF, Malkolm Karlsson, Vinbergs IF

Bästa anfallare: 
Robin Eriksson Lindome GIF, Emil Åberg, Eskilsminne IF, Joe Sise, IS Halmia

De nominerade spelarna i division 2 Södra Götaland är: 
Bästa målvakt: Sebastian Halle, FK Karlskrona, Blerim Gudjufi, FC Rosengård, Bill Halvorsen, Lunds BK

Bästa back:
Adnan Gerzic, FC Rosengård, Jesper Gustavsson, Asarums IF, Eric Petersson, FK Karlskrona

Bästa mittfältare
Anton Dahlström, FK Karlskrona, Valentino Lai, FC Rosengård, Burim Rexhepi, Hässleholms IF

Bästa anfallare: 
Mohamed Ramadan, FC Rosengård, Alexander Pettersson, FK Karlskrona, Jesper Möller, Lunds BK

Här är Sveriges bästa division 2-spelare 2015

Idag kan Unibet presentera årets vinnare av Unibet 2:an. Spelarna har röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare. 2015 års vinnare är:

Ahmed Al-Fadli, Team TG FF, Mikael Mattsson, IK Sleipner, Robert Bagger, FC Trollhättan och Daniel Andersson, Selånger FK.

För trettonde året i rad koras Sveriges fyra bästa spelare i fotbollens division 2-serier. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som utmärkt sig extra i division 2 den gångna säsongen.

Priset för årets bästa målvakt går i år till Team TG FF:s målvakt Ahmed Al-Fadli.

– Team TG FF hade en fantastisk säsong, mycket tack vare deras målvaktsklippa Ahmed Al-Fadli. Han har gjort flera matchavgörande räddningar och 14 hållna ”nollor” talar sitt tydliga språk, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Årets bästa back blev IK Sleipners Mikael Mattsson.

– Mikael Mattsson är en stabil, spelskicklig mittback som även lyckats näta sex gånger under säsongen. Det ska bli intressant att följa honom och Sleipner i division 1, säger Jonas Nilsson.

Robert Bagger från FC Trollhättan röstades fram som årets bästa mittfältare.

– Robert Bagger var en stark bidragande orsak till att FCT vann serien. Tolv fullträffar och ett flertal framspelningar samt målgivande passningar under säsongen gjorde honom till en viktig stomme i laget, säger Jonas Nilsson.

Årets bästa anfallare blev Daniel Andersson från Selånger FK.

– Selånger slutade som ett mittenlag i år, men deras anfallare Daniel Andersson toppade skytteligan med 27 mål, varav tre på straff. Han är en avslutare av rang med fin spelförståelse och det ska bli kul att följa hans fortsatta karriär, säger Jonas Nilsson.

Förutom äran vinner Sveriges bästa spelare i division 2, 15 000 kr var, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut närmare 800 000 kronor till landets division 2-föreningar.

 

Bästa division 2-spelare i Sverige år 2015 är:        

Bästa målvakt: Ahmed Al-Fadli, Team TG FF, Norrland

Bästa back: Mikael Mattsson, IK Sleipner, Södra Svealand

Bästa mittfältare: Robert Bagger, FC Trollhättan, Norra Götaland

Bästa anfallare: Daniel Andersson, Selånger FK, Norrland

2015 Här är Södra Götalands bästa spelare i division 2

Robin Armandt och Adnan Gerzic, bägge KSF Prespa Birlik, Mathias Jung, IFK Berga samt Alexander Pettersson, FK Karlskrona är de fyra spelare som har röstats fram som årets bästa i div 2 Södra Götaland. I tävlingen Unibet 2:an gör de nu upp om att koras till Sveriges bästa division 2-spelare. 

För trettonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som utmärkt sig extra i division två den gångna säsongen. Spelarna röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare.

KSF Prespa Birlik tar hem två av fyra utmärkelser när de bästa spelarna i division 2 Södra Götaland har utsetts. Dessa har nu chansen att bli Sveriges bästa spelare i division 2.

 – Robin Armandt gör sin andra sejour i klubben och gör det med bravur. Han är en målvakt av hög kvalitet och är även med i svenska Futsallandslaget. Adnan Gerzic kom till Prespa Birlik inför denna säsong och har varit en stabil backklippa framför Robin Armandt, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

FK Karlskrona fick nöja sig med en andraplats i tabellen men kunde trösta sig med att deras anfallare Alexander Pettersson vann skytteligan.

– Alexander Petersson har fullkomligt öst in mål i division 2 och lyckas ofta befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle. Det ska bli intressant att följa honom framöver, säger Jonas Nilsson.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses den 12 november. Förutom äran vinner bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare 15 000 kr i varje kategori, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut närmare 800 000 kronor till landets division 2-föreningar

 

Södra Götalands bästa division 2-spelare 2015 är:

Bästa målvakt: Robin Armandt, KSF Prespa Birlik

Bästa back: Adnan Gerzic, KSF Prespa Birlik

Bästa mittfältare: Mathias Jung, IFK Berga

Bästa anfallare: Alexander Pettersson, FK Karlskrona

2015 Här är Västra Götalands bästa spelare i division 2

Joakim Dahlberg, Anders Karlsson och Joakim Sjöhage från Tvååkers IF, samt Malkolm Karlsson från Vinbergs IF, har röstats fram som Västra Götalands bästa division 2-spelare. I tävlingen Unibet 2:an gör de nu upp om att koras till Sveriges bästa division 2-spelare. 

För trettonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som utmärkt sig extra i division två den gångna säsongen. Spelarna röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare.

Hela tre spelare från Tvååkers har lyfts fram som seriens bästa. 21 insläppta mål på 26 matcher talar sitt tydliga språk för Tvååkers målvakt Joakim Dahlberg.

– Joakim Dahlberg har gjort en mycket stabil insats under säsongen. Han är en viktig kugge i laget och har spelat en nyckelroll mellan stolparna, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Rutinerade Joakim Sjöhage med meriter från både Allsvenskan och U21-landslaget, stod för en riktigt bra säsong i Tvååkers med 22 mål och nio assist.

– Joakim Sjöhage visade verkligen att hans aptit på mål fortfarande är stor och han har i högsta grad bidragit till det kanske mest fantastiska som har hänt i Tvååkers historia. Sjöhage vann skytteligan och Tvååkers vann serien. Nu väntar spännande äventyr i söderettan, säger Jonas Nilsson.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses den 12 november. Förutom äran vinner bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare 15 000 kr i varje kategori, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut närmare 800 000 kronor till landets division 2-föreningar

 

Årets bästa spelare i division 2 Västra Götaland är:

Bästa målvakt: Joakim Dahlberg, Tvååkers IF

Bästa back: Anders Karlsson, Tvååkers IF

Bästa mittfältare: Malkolm Karlsson, Vinbergs IF

Bästa anfallare: Joakim Sjöhage, Tvååkers IF

2015 Här är Norra Götalands bästa spelare i division 2

Andreas Samuelsson, IFK Uddevalla, Andreas Uusitalo, Skövde AIK samt Robert Bagger och Josef Daoud bägge från FC Trollhättan har röstats fram som Norra Götalands bästa division 2-spelare. I tävlingen Unibet 2:an gör de nu upp om att koras till Sveriges bästa division 2-spelare. 

För trettonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som utmärkt sig extra i division två den gångna säsongen. Spelarna röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare.

FC Trollhättan gjorde en strålande säsong, vann serien och gjorde hela 75 mål, varav 17 av målen kom från anfallaren Josef Daoud.

– Med 17 fullträffar och ett flertal framspelningar har Josef Daoud varit en stark bidragande orsak till att FCT är tillbaka i division 1. Det ska bli spännande att följa hans såväl som lagets fortsatta framgångar, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

En annan spelare som lyfts fram lite av extra av juryn är IFK Uddevallas målvakt Andreas Samuelsson.

– Med sina 197 centimeter mellan stolparna har Andreas Samuelsson varit en stabil punkt i IFK Uddevalla. Laget släppte in näst minst mål i serien och Samuelsson höll nollan tio gånger under säsongen, imponerande, säger Jonas Nilsson.
Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses den 12 november. Förutom äran vinner bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare 15 000 kr i varje kategori, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut närmare 800 000 kronor till landets division 2-föreningar.

Norra Götalands bästa division 2-spelare 2015 är:

Bästa målvakt: Andreas Samuelsson, IFK Uddevalla

Bästa back: Andreas Uusitalo, Skövde AIK

Bästa mittfältare: Robert Bagger, FC Trollhättan

Bästa anfallare: Josef Daoud, FC Trollhättan

2015 Här är Södra Svealands bästa spelare i division 2

Nicklas Berg, Eskilstuna City FK, Mikael Mattsson, IK Sleipner, Josh Bragg, FC Linköping City och Özgür Yasar, Konyaspor KIF är de fyra spelare som röstats fram som årets bästa i div 2 Södra Svealand. I tävlingen Unibet 2:an gör de nu upp om att koras till Sveriges bästa division 2-spelare. 

För trettonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som utmärkt sig extra i division två den gångna säsongen. Spelarna röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare.

Konyaspor KIF hamnade på en blygsam tionde plats i tabellen efter att säsongen hade avslutats, men klubbens 33-årige anfallare Özgür Yasar vann skytteligan.

 – Özgür Yasar visade att gammal är äldst när han slog till med hela 30 mål under säsongen. Det är en imponerande prestation och visar hur viktig Özgür är för Konyaspor, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

IK Sleipner vann serien på övertygande sätt. Övertygade gjorde även lagets backklippa Mikael Mattsson, som värvades från Smedby förra säsongen. Han har nu chansen att bli Sveriges bästa back i hela division 2.

– Mikael Mattsson har gjort en riktigt stark säsong och det ska bli spännande att se honom ta klivet upp till de högre divisionerna, säger Jonas Nilsson.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses den 12 november. Förutom äran vinner bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare 15 000 kr i varje kategori, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut närmare 800 000 kronor till landets division 2-föreningar

 

Södra Svealands bästa division 2-spelare 2015 är:

Bästa målvakt: Nicklas Berg, Eskilstuna City FK

Bästa back: Mikael Mattsson, IK Sleipner

Bästa mittfältare: Josh Bragg, FC Linköping City

Bästa anfallare: Özgür Yasar, Konyaspor KIF

2015 Här är Norra Svealands bästa spelare i division 2

Alexander Garcia, Gamla Upsala SK, Andreas Dahl, Enskede IK, samt Olof Mård och Anthony Allison Jr, bägge från Sandvikens IF, är de fyra spelare som röstats fram som årets bästa spelare i div 2 Norra Svealand. I tävlingen Unibet 2:an gör de nu upp om att koras till Sveriges bästa division 2-spelare. 

För trettonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som utmärkt sig extra i division två den gångna säsongen. Spelarna röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare.

Andreas Garcia, som snart ska bli pappa, har tidigare meddelat att han kommer att ta en paus med fotbollen. Frågan är nu om han verkligen ska lägga målvaktshandskarna på hyllan?

 – Efter en svag vår och en stark höst slutade Gamla Upsala SK i mitten av tabellen, men Guskmålvakten Andreas Garcia gjorde en mycket stark insats under hela säsongen och som nu kröns med utmärkelsen bästa målvakt i division 2 Norra Svealand, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Sandvikens IF kammade hem hela två av fyra utmärkelser i division 2 Norra Svealand, trots en andraplats i tabellen och uteblivet avancemang till division 1. Olof Mård blev bästa back i serien och skyttligavinnaren Anthony Allison Jr tog utsågs till bästa anfallare i division 2 Norra Svealand.

– Sandviken kämpade länge om seriesegern, men det blev till slut Enskede som drog det längsta strået. Men att Sandviken lyckades få med två spelare bland de fyra som har varit bäst i division 2 Norra Svealand under säsongen visar vilket starkt lag de är, säger Jonas Nilsson.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses den 12 november. Förutom äran vinner bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare 15 000 kr i varje kategori, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut närmare 800 000 kronor till landets division 2-föreningar. 

 

Norra Svealands bästa division 2-spelare 2015 är:

Bästa målvakt: Alexander Garcia, Gamla Upsala SK

Bästa back: Olof Mård, Sandvikens IF

Bästa mittfältare: Andreas Dahl, Enskede IK

Bästa anfallare: Anthony Allison Jr, Sandvikens IF

2015 Här är Norrlands bästa spelare i division 2

Ahmed Al-Fadli och Jan Jonsson, bägge från Team TG FF, Patrik Broman, Hudiksvalls FF och Daniel Andersson, Selånger FK har röstats fram som Norrlands bästa division 2-spelare. I tävlingen Unibet 2:an gör de nu upp om att koras till Sveriges bästa division 2-spelare.

För trettonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som utmärkt sig extra i division två den gångna säsongen. Spelarna röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare.

Med 14 hållna ”nollor” och blott 16 insläppta mål bar Team TG FFs målvakt Ahmed Al-Fadli fram sitt lag till seriesegern och avancemang till division 1.

– Ahmed Al-Fadli har radat upp “nollor” och varit i en klass för sig på målvaktssidan i serien. Hela laget har spelat stabilt säsongen igenom och Ahmed Al-Fadli har varit det trygga ankaret längst bak, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Daniel Andersson återvände inför säsongen till sin förra klubb Selånger FK, ett beslut som visade sig vara klokt. Statistiken talar sitt tydliga språk; 27 mål på 25 matcher ledde bland annat till provspel med Åtvidabergs FF.

– Daniel Andersson har visat prov på en mycket god speluppfattning och har varit segerorganisatör ett flertal gånger under säsongen för sitt Selånger. Han har tidigare spelat i högre divisioner och det ska bli intressant att se hur hans fortsatta karriär artar sig, säger Jonas Nilsson.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses den 12 november. Förutom äran vinner bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare 15 000 kr i varje kategori, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut närmare 800 000 kronor till landets division 2-föreningar. 

 

Norrlands bästa division 2-spelare 2015 är:

Bästa målvakt: Ahmed Al-Fadli, Team TG FF

Bästa back: Jan Jonsson, Team TG FF

Bästa mittfältare: Patrik Broman, Hudiksvalls FF

Bästa anfallare: Daniel Andersson, Selånger FK

2015 Här är de nominerade till årets bästa spelare i division 2 Södra Götaland

Idag kan Unibet presentera de som nominerats till att få utmärkelsen årets bästa spelare i division 2 Södra Götaland. Totalt gör tre spelare upp om titeln på varje position och bakom nomineringarna står lokala fotbollsjournalister, bloggar, föreningar och tränare.

För trettonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som utmärkt sig extra i division två den gångna säsongen.

Gensvaret från journalister, bloggare, föreningar och tränare har varit stort även denna upplaga och hundratals spelare har lyfts fram som värdiga vinnare.

– Det är med stolthet och glädje vi kan presentera årets nominerade. Division två är en serie fylld av unga talanger och spelare med massor av erfarenhet, vilket även återspeglas bland de nominerade, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

I denna första fas är tre spelare på varje position i vardera division 2-serie nominerade. Nästa steg i tävlingen är att utse säsongens bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare i alla serier, vilket görs den 3 november.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses den 12 november. Förutom äran vinner bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare 15 000 kr i varje kategori, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut närmare 800 000 kronor till landets division 2-föreningar.

 

De nominerade spelarna i division 2 Södra Götaland är:

Målvakt: Sebastian Halle, FK Karlskrona, Robin Armandt, KSF Prespa Birlik, Paulinus Dorzia, BW 90 IF

Back: Juan Robledo, FK Karlskrona, Dejan Blagojevic, BW 90 IF, Adnan Gerzic, KSF Prespa Birlik 2

Bästa mittfältare: Buwar Karim KSF Prespa Birlik, Viktor Gustafsson, Asarums IF FK, Mathias Jung, IFK Berga

Bästa anfallare: Alexander Pettersson, FK Karlskrona, Sadat Karim, KSF Prespa Birlik, Karl Rydhög, Nosaby IF

 

För mer information, vänligen kontakta:
Jonas Nilsson, pressansvarig Unibet Sverige, 070-293 23 45, jonas.nilsson@unibet.com

2015 Här är de nominerade till årets bästa spelare i division 2 Västra Götaland

Idag kan Unibet presentera de som nominerats till att få utmärkelsen årets bästa spelare i division 2 Västra Götaland. Totalt gör tre spelare upp om titeln på varje position och bakom nomineringarna står lokala fotbollsjournalister, bloggar, föreningar och tränare.

För trettonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som utmärkt sig extra i division två den gångna säsongen.

Gensvaret från journalister, bloggare, föreningar och tränare har varit stort även denna upplaga och hundratals spelare har lyfts fram som värdiga vinnare.

– Det är med stolthet och glädje vi kan presentera årets nominerade. Division två är en serie fylld av unga talanger och spelare med massor av erfarenhet, vilket även återspeglas bland de nominerade, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

I denna första fas är tre spelare på varje position i vardera division 2-serie nominerade. Nästa steg i tävlingen är att utse säsongens bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare i alla serier, vilket görs den 3 november.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses den 12 november. Förutom äran vinner bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare 15 000 kr i varje kategori, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut närmare 800 000 kronor till landets division 2-föreningar.

 

De nominerade spelarna i division 2 Västra Götaland är:

Bästa målvakt: Joakim Dahlberg, Tvååkers IF, Jesper Hallqvist, Dalstorps IF, Robin Gustafsson, Torslanda IK

Bästa back: Anders Karlsson, Tvååkers IF, Niklas Hansen, Höganäs BK, Pontus Johansson, Torslanda IK

Bästa mittfältare: Malkolm Karlsson, Vinbergs IF, Emilio Rossi, Lindome GIF, Andreas Jernarp, Torslanda IK

Bästa anfallare: Joakim Sjöhage, Tvååkers IF, Robin Eriksson, Ytterby IS, Simon Andersson, Vinbergs If

 

För mer information, vänligen kontakta:
Jonas Nilsson, pressansvarig Unibet Sverige, 070-293 23 45, jonas.nilsson@unibet.com

2015 Här är de nominerade till årets bästa spelare i division 2 Norra Götaland

Idag kan Unibet presentera de som nominerats till att få utmärkelsen årets bästa spelare i division 2 Norra Götaland. Totalt gör tre spelare upp om titeln på varje position och bakom nomineringarna står lokala fotbollsjournalister, bloggar, föreningar och tränare.

För trettonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som utmärkt sig extra i division två den gångna säsongen.

Gensvaret från journalister, bloggare, föreningar och tränare har varit stort även denna upplaga och hundratals spelare har lyfts fram som värdiga vinnare.

– Det är med stolthet och glädje vi kan presentera årets nominerade. Division två är en serie fylld av unga talanger och spelare med massor av erfarenhet, vilket även återspeglas bland de nominerade, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

I denna första fas är tre spelare på varje position i vardera division 2-serie nominerade. Nästa steg i tävlingen är att utse säsongens bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare i alla serier, vilket görs den 3 november.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses den 12 november. Förutom äran vinner bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare 15 000 kr i varje kategori, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut närmare 800 000 kronor till landets division 2-föreningar.

 

De nominerade spelarna i division 2 Norra Götaland är:

Bästa målvakt: Andreas Samuelsson, IFK Uddevalla, Andreas Carlström, Rynninge IK, Jonatan Hårenberg, Grebbestads IF

Bästa back: Gustav Hellman, Lidköpings FK, Andreas Uusitalo, Skövde AIK, Ali Al-Habobi, IFK Uddevalla

Bästa mittfältare: Robert Bagger, FC Trollhättan, Markus Svensson, Grebbestads IF, Oskar Alvers, Karlstad BK

Bästa anfallare: Josef Daoud, FC Trollhättan, Sargon Abraham, Skövde AIK, Leonard Pllana, Grebbestads IF

För mer information, vänligen kontakta:
Jonas Nilsson, pressansvarig Unibet Sverige, 070-293 23 45, jonas.nilsson@unibet.com

2015 Här är de nominerade till årets bästa spelare i division 2 Södra Svealand

Idag kan Unibet presentera de som nominerats till att få utmärkelsen årets bästa spelare i division 2 Södra Svealand. Totalt gör tre spelare upp om titeln på varje position och bakom nomineringarna står lokala fotbollsjournalister, bloggar, föreningar och tränare.

För trettonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som utmärkt sig extra i division två den gångna säsongen.

Gensvaret från journalister, bloggare, föreningar och tränare har varit stort även denna upplaga och hundratals spelare har lyfts fram som värdiga vinnare.

– Det är med stolthet och glädje vi kan presentera årets nominerade. Division två är en serie fylld av unga talanger och spelare med massor av erfarenhet, vilket även återspeglas bland de nominerade, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

I denna första fas är tre spelare på varje position i vardera division 2-serie nominerade. Nästa steg i tävlingen är att utse säsongens bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare i alla serier, vilket görs den 3 november.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses den 12 november. Förutom äran vinner bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare 15 000 kr i varje kategori, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut närmare 800 000 kronor till landets division 2-föreningar.

 

De nominerade spelarna i division 2 Södra Svealand är:

Bästa målvakt: 
Nicklas Berg, Eskilstuna City FK, William Eskelinen, Värmdö IF, Nic Rydholm, Vimmerby IF

Bästa back: Mikael Mattsson, Sleipner, Basel Gorgis, Örebro Syrianska IF, Emil Herge, FC Linköping City

Bästa mittfältare: Josh Bragg, FC Linköping City, Ignatius Malki, Assyriska IF i Norrköping, Rasmus Bengtsson, IK Sleipner

Bästa anfallare: Özgür Yasar, Konyaspor KIF, Esat Jashari, Assyriska IF i Norrköping, Peter Skoog, IK Sleipner


För mer information, vänligen kontakta:
Jonas Nilsson, pressansvarig Unibet Sverige, 070-293 23 45, jonas.nilsson@unibet.com