2015 Här är de nominerade till årets bästa spelare i division 2 Norrland

Idag kan Unibet presentera de som nominerats till att få utmärkelsen årets bästa spelare i division 2 Norrland. Totalt gör tre spelare upp om titeln på varje position och bakom nomineringarna står lokala fotbollsjournalister, bloggar, föreningar och tränare.

För trettonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som utmärkt sig extra i division två den gångna säsongen.

Gensvaret från journalister, bloggare, föreningar och tränare har varit stort även denna upplaga och hundratals spelare har lyfts fram som värdiga vinnare.

– Det är med stolthet och glädje vi kan presentera årets nominerade. Division två är en serie fylld av unga talanger och spelare med massor av erfarenhet, vilket även återspeglas bland de nominerade, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

I denna första fas är tre spelare på varje position i vardera division 2-serie nominerade. Nästa steg i tävlingen är att utse säsongens bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare i alla serier, vilket görs den 3 november.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses den 12 november. Förutom äran vinner bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare 15 000 kr i varje kategori, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut närmare 800 000 kronor till landets division 2-föreningar.

 

De nominerade spelarna i division 2 Norrland är:

Bästa målvakt: Ahmed Al-Fadli, Team TG FF, Niclas Larsson, Hudiksvalls FF, Fredrik Enberg, Skellefteå FF

Bästa back: Jan Jonsson, Team TG FF, Mathias Åkerlund, Hudiksvalls FF, Daniel Akubuine, Skellefteå FF

Bästa mittfältare: Patrik Broman, Hudiksvalls FF, Joel Gyasi, Skellefteå FF, Aaron Spear, Gällivare Malmbergets FF

Bästa anfallare: Daniel Andersson, Selånger FK, Timothy McNeil, Team TG FF, William Eyang, Bodens BK FF

 

För mer information, vänligen kontakta:
Jonas Nilsson, pressansvarig Unibet Sverige, 070-293 23 45, jonas.nilsson@unibet.com