2015 Här är Norra Svealands bästa spelare i division 2

Alexander Garcia, Gamla Upsala SK, Andreas Dahl, Enskede IK, samt Olof Mård och Anthony Allison Jr, bägge från Sandvikens IF, är de fyra spelare som röstats fram som årets bästa spelare i div 2 Norra Svealand. I tävlingen Unibet 2:an gör de nu upp om att koras till Sveriges bästa division 2-spelare. 

För trettonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som utmärkt sig extra i division två den gångna säsongen. Spelarna röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare.

Andreas Garcia, som snart ska bli pappa, har tidigare meddelat att han kommer att ta en paus med fotbollen. Frågan är nu om han verkligen ska lägga målvaktshandskarna på hyllan?

 – Efter en svag vår och en stark höst slutade Gamla Upsala SK i mitten av tabellen, men Guskmålvakten Andreas Garcia gjorde en mycket stark insats under hela säsongen och som nu kröns med utmärkelsen bästa målvakt i division 2 Norra Svealand, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Sandvikens IF kammade hem hela två av fyra utmärkelser i division 2 Norra Svealand, trots en andraplats i tabellen och uteblivet avancemang till division 1. Olof Mård blev bästa back i serien och skyttligavinnaren Anthony Allison Jr tog utsågs till bästa anfallare i division 2 Norra Svealand.

– Sandviken kämpade länge om seriesegern, men det blev till slut Enskede som drog det längsta strået. Men att Sandviken lyckades få med två spelare bland de fyra som har varit bäst i division 2 Norra Svealand under säsongen visar vilket starkt lag de är, säger Jonas Nilsson.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses den 12 november. Förutom äran vinner bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare 15 000 kr i varje kategori, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut närmare 800 000 kronor till landets division 2-föreningar. 

 

Norra Svealands bästa division 2-spelare 2015 är:

Bästa målvakt: Alexander Garcia, Gamla Upsala SK

Bästa back: Olof Mård, Sandvikens IF

Bästa mittfältare: Andreas Dahl, Enskede IK

Bästa anfallare: Anthony Allison Jr, Sandvikens IF