De är Norra Götalands bästa spelare i division 2

Kristoffer Hedlund, Karlstad BK, Fredrik Brändén, IFK Uddevalla, samt Gustav Karlsson och Sargon Abraham, båda från Skövde AIK, har röstats fram till Norra Götalands bästa division 2-spelare. De tävlar nu om att vinna Unibet 2:an och bli utsedda till Sveriges bästa spelare i division 2.

För fjortonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som har utmärkt sig extra i division 2 under den gångna säsongen. Spelarna röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare.

Skövde AIK:s Sargon Abraham, som även är en av nyckelspelarna i det svenska futsal-landslaget, tar hem utmärkelsen som årets anfallare i division 2 Norra Götaland. Sargon har gjort 19 mål och varit en bidragande orsak till att Skövde AIK lyckades säkra seriesegern.

– Sargon är en riktig tekniker och vi har fått in mängder med lovord från de som har röstat. Det var inte det minsta förvånande att läsa att han har varit i kontakt med Superettan-klubbar redan innan säsongen drog igång och det ska bli spännande att se honom högre upp i divisionerna framöver, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Årets bästa målvakt i division 2 Norra Götaland är Karlstad BK:s Kristoffer Hedlund. Hedlund har varit en viktig kugge i Karlstad som, trots sin placering, släppt in minst mål i serien med en match kvar.

– Norra Götaland är en serie med flera bra målvakter men Kristoffer Hedlund har hållit nollan i åtta matcher och har med sin rutin och sitt stabila spel varit en bidragande orsak till att Karlstad släppt in minst mål i serien. Det är också extra roligt att flera vittnar om att Kristoffers karismatiska stil och ledaregenskaper är viktiga för laget även utanför planen, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses senare i oktober. Förutom äran vinner Sveriges bästa division 2-spelare, målvakt, back, mittfältare och anfallare, 15 000 kr var, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut över 800 000 kronor till landets division 2-föreningar..

Norra Götalands bästa division 2-spelare 2016 är:
Bästa målvakt: Kristofer Hedlund, Karlstad BK
Bästa back: Fredrik Brändén, IFK Uddevalla
Bästa mittfältare: Gustav Karlsson, Skövde AIK
Bästa anfallare: Sargon Abraham, Skövde AIK