De är Norra Svealands bästa spelare i division 2

Carl Klinton, Skiljebo SK, Mikael Thorstensson, Sollentuna FK, Anton Hermansson och Emil Skogh, bägge från BKV Norrtälje, har röstats fram som Norra Svealands bästa division 2-spelare. De tävlar nu om att vinna Unibet 2:an och bli utsedda till Sveriges bästa spelare i division 2.

För fjortonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som har utmärkt sig extra i division 2 under den gångna säsongen. Spelarna röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare.

Med sina 25 mål har BKV Norrtäljes mittfältare Emil Skogh briljerat under säsongen och leder skytteligan. Emils ena mål mot Syrianska Kerburan har även blivit nominerat i Unibet 2:ans extrainsatta pris för Årets drömmål.

– BKV Norrtälje missade visserligen sina chanser att kvala till Division 1, men Emil har under hela säsongen visat sig vara ovärderlig för laget. Det är imponerande att en mittfältare ser ut att ta hem skytteligan med råge. Samtidigt är det svårt att vara förvånad efter att ha sett Emils insats i matchen mot Syrianska, där han bland annat gjorde ett riktigt drömmål med fel fot, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

En annan spelare som lyfts fram lite av extra av juryn är anfallaren Mikael Thorstensson i serievinnande Sollentuna FK.

– Mikael Thorstensson har varit en nyckelspelare under säsongen och det märks att han har ett förflutet i de högre divisionerna. Det ska bli spännande att följa den spelande klubbchefen i division 1, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses senare i oktober. Förutom äran vinner Sveriges bästa division 2-spelare, målvakt, back, mittfältare och anfallare, 15 000 kr var, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut över 800 000 kronor till landets division 2-föreningar.

Norra Svealands bästa division 2-spelare 2016 är:

Bästa målvakt: Anton Hermansson, BKV Norrtälje
Bästa back: Carl Klinton, Skiljebo SK,
Bästa mittfältare: Emil Skogh, BKV Norrtälje
Bästa anfallare: Mikael Thorstensson, Sollentuna FK