De är Norrlands bästa spelare i division 2

Niclas Larsson, Hudiksvalls FF, Olof Mård, John Junior Igbarumah och Marcus Hägg, alla från Sandvikens IF, har röstats fram till Norrlands bästa division 2-spelare. De tävlar nu om att vinna Unibet 2:an och bli utsedda till Sveriges bästa spelare i division 2.
För fjortonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som har utmärkt sig extra i division 2 under den gångna säsongen. Spelarna röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare.

Hudiksvalls FF:s lagkapten och sista utpost Niclas Larsson har hållit nollan i 12 matcher och laget har inför den sista omgången bara släppt in 17 mål på 25 matcher, vilket är minst av alla lag i serien. Det här är andra gången som Niclas Larsson tar hem utmärkelsen årets målvakt i Division 2 Norrland. 2014 var Niclas med och tävlade om att bli Sveriges bästa målvakt i division 2, men fick då se sig besegrad av Simon Lundgren, Akropolis IF. Det återstår att se om Niclas ska lyckas dra det längsta strået i år.

– Niclas Larsson har varit en av de bästa målvakterna i division 2 under flera säsonger och har ända sedan han kom till HuFF från GIF Sundsvall 2012 varit en nyckelspelare. Även om laget har blivit lite av den eviga tvåan så är man ett stabilt topplag och Niclas, som hållit nollan 12 gånger i år, är definitivt en av anledningarna till att Hudiksvall alltid är med och slåss om seriesegern, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Anfallaren Marcus Hägg, som anslöt till Sandviken från Västerås inför säsongen, har levererat starkt och med sina 31 mål leder han seriens skytteliga.

– Marcus Hägg har blivit precis den pålitliga målskytten som Sandviken ville ha, hans målsnitt är fantastiskt och det ska bli spännande att se honom i division 1 nästa år. Men det är inte omöjligt att han spelar ännu högre upp i seriesystemet, jag skulle inte bli förvånad om han åtminstone får visa upp sig för en Superettan-klubb inför nästa säsong, säger Jonas Nilsson.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses senare i oktober. Förutom äran vinner Sveriges bästa division 2-spelare, målvakt, back, mittfältare och anfallare, 15 000 kr var, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut över 800 000 kronor till landets division 2-föreningar.

Norrlands bästa division 2-spelare 2016 är:

Bästa målvakt: Niclas Larsson, Hudiksvalls FF
Bästa back: Olof Mård, Sandvikens IF
Bästa mittfältare: John Junior Igbarumah, Sandvikens IF
Bästa anfallare: Marcus Hägg, Sandvikens IF