De är Västra Götalands bästa spelare i division 2

Per Gulda, IS Halmia, Emil Åberg, Eskilsminne IF, Nicolas Sharro och Simon Guli, bägge från Assyriska BK, har röstats fram som Västra Götalands bästa division 2-spelare. De tävlar nu om att vinna Unibet 2:an och bli utsedda till Sveriges bästa spelare i division 2.

För fjortonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de har som utmärkt sig extra i division 2 under den gångna säsongen. Spelarna röstas fram av lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare.

Efter förra årets sjundeplats i serien har Assyriska BK redan säkrat seriesegern. Målvakten Nicolas Sharro, som kom från Angered United inför säsongen, har varit viktig del i framgången.

– Nicolas Sharro är en rutinerad målvakt som spelat i både pojk- och juniorlandslaget. Han är fostrad i Elfsborg och var ju faktiskt med i truppen som vann SM-guld 2006. Han har verkligen levererat den stabiliteten som Assyriska BK behövde för att revanschera förra årets mellan-säsong. Sharro hör hemma högre upp i seriesystemet och det ska bli spännande att följa honom i division 1 nästa år, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Eskilsminne IF tampas med tre andra lag om andraplatsen och därmed kvalspel till division 1. Lagets anfallare Emil Åberg, som blivit utsedd till årets anfallare i division 2 Västra Götaland, kan samtidigt säkra vinsten i skytteligan. Han leder just nu med tre mål före Lindome GIF:s Robin Eriksson.

– Emil har varit en notorisk målskytt och har dessutom visat sig vara säkerheten själv från straffpunkten med hela sex straffmål. Han har gjort mer än hälften av lagets mål och varit en viktig del i att Eskilsminne IF kan spela till sig en kvalplats till Division 1. Jag blir inte förvånad om Emil, som ju är fostrad i Helsingborgs IF, får anbud från lag ännu högre upp i seriesystemet, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses senare i oktober. Förutom äran vinner Sveriges bästa division 2-spelare, målvakt, back, mittfältare och anfallare, 15 000 kr var, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut över 800 000 kronor till landets division 2-föreningar.

Västra Götalands bästa division 2-spelare 2016 är:
Bästa målvakt: Nicolas Sharro, Assyriska BK
Bästa back: Per Gulda, IS Halmia
Bästa mittfältare: Simon Guli, Assyriska BK
Bästa anfallare: Emil Åberg, Eskilsminne IF