Vasics drömmål blev pris – han gjorde årets mål i division 2

Efter att Huddinge IF:s Nikola Vasic ”cyklade” in två drömmål i två raka matcher utökades Unibet 2:an, tävlingen som hyllat de bästa spelarna i division 2 sedan 2003, med ytterligare ett pris – årets drömmål. Sju finalister valdes ut men Huddingeanfallarens konstspark mot Aspudden Tellus tog hem segern. Priset för Årets drömmål i division 2 går till Nikola Vasic, Huddinge IF.

Priset instiftades den sjunde oktober och landets division 2-klubbar fick möjligheten att nominera sin spelare via Unibet 2:ans hemsida. Det enda kravet var att målet skulle ha gjorts under årets säsong och att det fanns video-bevis.

– Det var inget lätt beslut, alla sju finalisterna är fantastiska mål. Men Vasics är ändå i en klass för sig, det är svårt att inte tänka på Van Basten när man ser det, en klockren kopia av hans mål i Ajax 1986, säger Glenn Hysén, som varit med och utsett vinnaren.

De sju finalisterna, förutom Nikola Vasic, var Eddy Prugh, Josh Bragg och Peter Gitselov, alla från Bodens BK FF, Simon Schullström, Karlstad BK, Paul Chamoun, Smedby AIS och Pedram Talebi, Gunnilse IS.

– Gensvaret har varit fantastiskt, vi kunde inte drömma om att vi skulle få in så många otroligt snygga mål med så kort varsel. Tittar man på de som inte vann förstår man också vilken kvalitet det finns i division 2. Simon Schullströms frispark är ju något i hästväg och Peter Gitselovs slängnick är ett riktigt konststycke, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Förutom äran får Nikola Vasic 15 000 kronor, varav 10 000 kronor går till Huddinge IF.

– Det känns fantastiskt kul att få vinna! Det var ju inga dåliga mål bland de nominerade så jag är jäkligt glad att mitt fångades på film. Framförallt känns det bra att Huddinge IF får merparten av prispengarna, säger Nikola Vasic, Huddinge IF.

För mer information och kommentarer, vänligen kontakta:
Jonas Nilsson, pressansvarig Unibet Sverige, 070-293 23 45, jonas.nilsson@unibet.com

Alla sju finalister i Årets drömmål finns samlade här: http://www.unibettvaan.se/arets-drommal/.